Vier inspirerende boeken over een mooier leven, persoonlijke groei & succes

Vier inspirerende boeken over een mooier leven, persoonlijke groei & succes

Ik houd van boeken lezen en heb altijd wel een stapel naast mijn bed liggen. Ik lees van alles, maar boeken over persoonlijke ontwikkeling inspireren me het meest. Boeken waarin succesverhalen worden beschreven bijvoorbeeld, inclusief de soms lange en uitdagende weg daar naartoe. Maar ik lees ook graag boeken die nieuwe spirituele inzichten bieden, hoe je als vrouw aan de top komt en alles rondom The Law of Attraction. Vandaag deel ik vier inspirerende boeken die ik onlangs uitgelezen heb en die over deze onderwerpen gaan.

Babe, you got this – Martje Haverkamp & Emilie Sobels

Inspirerend boek: Babe, you got this

In dit Nederlandstalige boek gaat Martje Haverkamp (23 jaar), met hulp van Emilie Sobels (29) op zoek naar succes. In de vele hoofdstukken delen 23 “girlbosses” (van bekende bloggers tot aan succesvolle vrouwen in de mode, communicatie en entertainment industrie) al hun tips en ervaringen rondom hun carrière. Onderwerpen die naar voren komen zijn o.a. het ontdekken van jouw talenten, doelen stellen, netwerken, geld verdienen en social media.

Elke vrouw heeft een ander verhaal en een uniek pad belopen naar succes. De hoofdstukken zijn lekker kort en er komen steeds verschillende vrouwen aan het woord. Het leest prima weg en veel is voor mij erg herkenbaar. Het boek is mooi vormgegeven en bevat achterin mooie grote foto’s van alle girlbosses en achtergrondinformatie.

Voor wie? Jonge vrouwen die nog studeren of al werken en meer uit hun baan willen halen. Vrouwen die carrière willen maken of ondernemer willen worden.
Niet kopen als… Je al heel wat werkervaring hebt opgedaan – niet omdat het boek dan niet alsnog lekker weg leest, maar omdat je de meeste informatie dan al hebt ontdekt. Ook niet voor jou als je geen ambitie hebt om ondernemer te worden of om hoog op de ladder te klimmen.
Prijs: €17,99 bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-boek voor €11,99).

The Universe has your back – Gabrielle Bernstein

Inspirerend boek: The Universe has your back

In Gabrielle Bernstein haar nieuwste boek gaat ze dieper in op het geloof (wat dat ook mag betekenen voor jou) en hoe je dit kunt gebruiken om meer zelfvertrouwen te krijgen. Aan de hand van persoonlijke verhalen van haar en bekenden laat ze zien dat je alles kunt bereiken, mits je vertrouwen hebt. Het ‘Universum’ (of God, of hoe je het ook wilt noemen) helpt jou om al je doelen waar te maken.

Ik vond het een ontzettend mooi boek om te lezen, het heeft mij geholpen om in te zien dat ik nog steeds last heb van onzekerheden, negatieve gedachten en twijfels en dat die in de meeste gevallen totaal overbodig en onterecht zijn. Het boek geeft je een goed gevoel en herinnert je eraan dat je met liefde, positieve gedachten en met streven naar geluk verder komt dan met twijfels. Er staan veel tips en oefeningen in dit boek die je helpen om positiever in het leven te staan.

Voor wie? Iedereen die wat liefde en positiviteit nodig heeft. Mensen die geloven dat er “meer” is, die openstaan voor spiritualiteit en zich bezig houden met persoonlijke ontwikkeling.
Niet kopen als… Bovenstaande woorden veel te zweverig klinken 😉
Prijs: €12,99 bij bol.com.

She Means Business – Carrie Green

Inspirerend boek: She means business

In dit inspirerende boek deelt Carrie Green, oprichtster van het online platform The Female Entrepreneur Association, al haar geheimen achter haar succesvolle carrière. Het boek staat vol met ervaringen, tips, oefeningen en strategieën om meer uit je carrière en leven te halen. Je kunt veel van de tips en oefeningen ook toepassen op andere gebieden, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en erachter komt wat je wilt en wie je wilt zijn.

Ook dit boek staat vol met korte hoofdstukken die lekker weglezen. Carrie heeft een aangename schrijfstijl en haar woorden zijn erg aanstekelijk en inspirerend. Wat ik fijn vind is dat dit boek zowel informatief als persoonlijk is. Er staan veel zakelijke tips in, met name als je iets voor jezelf wilt beginnen zoals een blog of als je van je hobby je werk wilt maken, maar ook persoonlijke verhalen. Een van mijn favoriete boeken dit jaar!

Voor wie? Vrouwen die meer uit hun leven willen halen, die op zoek zijn naar wie ze zijn en wat ze willen bereiken. Vooral handig als je online of creatief bezig bent en meer vertrouwen in jezelf en je bedrijf wilt krijgen.
Niet kopen als… Je geen ambitie hebt om voor jezelf iets te beginnen.
Prijs: €12,99 bij bol.com.

Master your mindset – Michael Pilarczyk

Inspirerend boek: Master your mindset

Stel jezelf de juiste vragen, verander je gedachtegang en word gelukkig en succesvol. Dat is een beetje de leidraad in dit boek van Michael Pilarczyk, dat niet alleen zijn eigen verhaal naar succes beschrijft maar ook jou advies geeft om succesvol te worden. Veel van de adviezen en vragen die je gesteld worden zijn gebaseerd op The Law of Attraction. Dit boek geeft je handvatten voor persoonlijke, spirituele en zakelijke groei.

Ik was vanaf het eerste hoofdstuk al geïntrigeerd en heb dit boek dan ook in een paar dagen uitgelezen. Dit soort boeken zijn erg inspirerend voor mij: een mix van persoonlijke verhalen, uitdagingen, successen en groei, gecombineerd met praktisch advies. Het boek zet je aan het denken en geeft motivatie om je dromen na te jagen. Erg inspirerend en waardevol om te lezen.

Voor wie? Iedereen die motivatie zoekt, meer uit het leven wil halen, erachter wil komen wat je wilt bereiken en wie je wilt zijn.
Niet kopen als… Je niet in The Law of Attraction gelooft (alhoewel… wellicht verander je van gedachten na het lezen van dit boek) of te nuchter bent om in succesverhalen en dromen te geloven.
Prijs: €19,95 bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-boek voor €9,95).

Ik heb uit elk boek nieuwe lessen, inzichten en inspiratie kunnen halen, daarom wilde ik ze graag samen delen in dit artikel. Als jij nog tips hebt wat betreft vergelijkbare boeken, deel ze vooral in de comments!

☆ Dit artikel bevat een affiliate link ☆

Door

Hi, ik ben Sophie Carleen! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik schrijf artikelen over (digitaal) minimalisme, spiritualiteit, feminisme, duurzaamheid en carrière.

6 Reacties

 • Door Romy

  Ik ben echt dol op dit soort boeken met inspirerende woorden en ervaringen! Wat leuk dat je er vier in het zonnetje zet. Vooral Master Your Mindset spreekt me wel aan (ondanks dat ik de kaft echt heel ouderwets vind ogen, haha) 😉 Ook het meer spiritueel ingestoken boek lijkt me wel wat, juist omdat ik meestal niet zo spiritueel aangelegd ben.

 • Door Iris

  Ja zelfhulpboeken zijn echt mijn favoriet. Ik ben momenteel ook The universe has your back aan het lezen en ik vind het ook een heel fijn boek:)! Thanks voor de rest van de boekentips, die wil ik ook nog wel een keertje lezen!

  Liefs

 • Door Mariëlle

  Ik moet toegeven dat ik écht veel te weinig boeken lees, namelijk geen… Maar ik weet dat ik het wel meer zou moeten doen! Dit lijken me dan wel toffe boeken, omdat ik daar ook echt wat van zou leren!

 • Door Jessica J.

  ‘She Means Business’ lijkt me wel wat! Ik heb het aan m’n Kobo-verlanglijstje toegevoegd. Bedankt voor je tips!

 • Door Ande

  Ik lees graag maar ik ben niet zo van de zelfhulpboeken. Daarvoor ben ik meer van een film of serie kijken en online door essays te lezen, video\’s te kijken, discussies te volgen. Want ik vind het wel belangrijk om mijzelf te ontwikkelen en ook bewust te zijn van hoe het leven is voor andere mensen. Naar mijn mening is o.a. feministisch of veganistisch bezig zijn niet volledig wanneer je dat niet intersectioneel doet en dus de overwegingen en ervaringen van mensen van verschillende afkomsten, sociale klassen, geaardheden, leeftijden etc. niet betrekt in je persoonlijke ontwikkelingen.

 • Door Mark Verhees

  Love this. Vooral Master your mindset van Michael Pilarczyk. 
  Ik ben benieuwd wat je van mijn bestseller60-boek ‘De Vibe’ vindt. En mijn nieuwste aanwinst ‘Eenvoudiger leven’. Laat me svp even weten als je interesse hebt om ook hier iets over te schrijven!
  Positieve groet,
  Mark Verhees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *