Onlangs gelezen #02

Onlangs gelezen #02

Het is eindelijk gebeurd: de afgelopen maanden heb ik bijna alleen maar fictieboeken gelezen. Na jaren voornamelijk boeken over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en ondernemen gelezen te hebben was ik er echt aan toe! Daarom deel ik vandaag mijn drie favoriete fictieboeken die ik in de afgelopen tijd gelezen heb.

It ends with us door Colleen Hoover

Onlangs gelezen #02

Ik begin met het meest recente boek dat ik uitlas: ‘It ends with us’ door Colleen Hoover. Ik las dit boek bijna in één ruk uit, want ik werd vanaf de eerst bladzijden meteen in het verhaal meegezogen. In het boek ontmoet Lily de knappe en succesvolle Ryle, een onbereikbare man die niet aan relaties doet. Tegelijkertijd leest Lily haar oude dagboeken terug, waarin ze het verhaal van haar eerste liefde Atlas heeft opgeschreven.

In de maanden die volgen wordt Lily verliefd op Ryle en, of course, komt ook Atlas terug in haar leven. Dit is echter geen standaard verhaal rondom een liefdesdriehoek, omdat er nog een thema speelt in dit boek: huiselijk geweld. Lily’s uitdaging is om niet dezelfde fouten te maken die ze in haar jeugd haar moeder zag maken. Een ingrijpend verhaal met verassende wendingen, romantiek, een beetje erotiek, familie en een belangrijk thema dat de auteur heel persoonlijk en vol compassie weet te beschrijven.

Raad ik dit boek aan? Ja, het is een meeslepend verhaal dat je ontroert en allerlei emoties laat voelen.
Voor wie? Voor lezers die van romantiek en mooie verhalen houden.
Niet kopen als: Huiselijk geweld een trigger voor je is.
Prijs: €7,19 voor de originele Engelstalige paperback of €17,50 voor de Nederlandstalige versie bij bol.com.

Verwachting door Anna Hope

Onlangs gelezen #02

Ik kwam dit boek in de lokale boekenwinkel tegen en had zo het idee dat dit een prima, luchtig en herkenbaar verhaal zou worden. ‘Verwachting’ van Anna Hope gaat over drie vriendinnen in Londen, die ieder vanuit hun eigen perspectief hun leven delen. Het boek springt af en toe naar het verleden en dan weer terug naar het heden, wat de personages meer diepgang geeft.

In het boek komen verschillende thema’s voorbij: de liefde, familie, carrière, kinderen willen krijgen of juist niet, en natuurlijk vriendschap. De drie vriendinnen staan, nu ze volwassen zijn, allemaal anders in het leven en hebben zo hun eigen uitdagingen. Ik vond het een mooi verhaal om te lezen. Ik identificeerde me niet meteen met één van de vrouwen, maar omdat het goed geschreven is leer je de personages echt kennen en leef je met ze mee. Een prima boek om mee te nemen op vakantie of om gewoon lekker op de bank te lezen.

Raad ik dit boek aan? Ja, het boek leest lekker weg en je wordt heel nieuwsgierig naar hoe bepaalde verhaallijnen zich verder gaan ontwikkelen.
Voor wie? Iedereen die van chicklit houdt en die op zoek is naar een niet al te zwaar verhaal.
Niet kopen als… Je niets met verhalen over vrouwen in de 20-30 hebt of iets heel unieks verwacht.
Prijs: €22,99 voor de Nederlandstalige paperback (ook verkrijgbaar als e-boek voor €5,99) of €8,59 voor de originele Engelstalige paperback versie (je begrijpt waarom ik vaak boeken in het Engels lees – dit boek toevallig niet – ze zijn vaak zoveel goedkoper!).

Vogeleiland door Marion Pauw

Onlangs gelezen #02

Ik moet toegeven dat ik bijna nooit thrillers lees. Ik leef veel te veel mee met de personages en zo’n verhaal kan echt dagen in mijn hoofd rondspoken. Zo ook dit boek, waarvoor ik zelfs een ochtend vrij heb genomen om hem uit te kunnen lezen! ‘Vogeleiland’ is een recente thriller van Marion Pauw, die door verschillende perspectieven het verhaal van de vermiste tiener Marianne beschrijft. Je leest het door de ogen van haar zus Nicole en door Marianne’s oudere vriend Berend. Later in het boek hoor je ook van een derde personage, dat ik hier vanwege spoilers niet ga vermelden.

Het is eigenlijk een verschrikkelijk verhaal – triggers: o.a. huiselijk geweld, verwaarlozing – en tóch wil je dit boek uitlezen. Ik weet niet hoe de auteur het voor elkaar gekregen heeft, maar ondanks alles dat in dit boek gebeurt begrijp je de keuzes van de personages, zelfs als ze iets verkeerds doen met desastreuze gevolgen. Door de verschillende perspectieven begrijp je dat er soms erge dingen gebeuren, omdat de personages geen andere uitweg meer zien. Een heftig verhaal dat je in één ruk wilt uitlezen.

Raad ik dit boek aan? Ja, als je van thrillers houdt, dan is dit zeker een waardig boek. En ook als je misschien, net zoals ik, nog niet zo bekend bent met het thrillergenre en iets nieuws zoekt.
Voor wie? Lezers die een meeslepend verhaal zoeken, vol wendingen en drama. En voor wie tijd heeft, want dit boek ga je niet even neerleggen.
Niet kopen als… Je liever geen negatieve/erge verhalen leest, want alhoewel het boek ook weer niet volstaat met verschrikkelijke dingen (dan had ik het ook niet gelezen), gebeuren ze wel.
Prijs: €21,99 voor de paperback of €7,99 voor het e-boek.

Ik zal de komende maanden vast nog meer (fictie)boeken verslinden en deel graag binnenkort meer met jullie! Geniet van de zomer 🙂

Dit artikel bevat affiliate links.

Door

Hi, ik ben Sophie Carleen! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik schrijf artikelen over (digitaal) minimalisme, spiritualiteit, feminisme, duurzaamheid en carrière.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *