Onlangs gelezen #01

Onlangs gelezen #01

Een groot voordeel van de coronapandemie? Dat ik extra tijd heb om boeken te lezen! Ik lees nu makkelijk één boek per week uit. Vandaag deel ik drie boeken die ik onlangs heb gelezen: een boek vol duistere verhalen over de digitale wereld, een handig journal voor maanrituelen en een boek over een spirituele ontdekkingsreis.

Ik weet je wachtwoord door Daniël Verlaan

Onlangs gelezen #01

Ik dacht dat ik best wel ’tech-savvy’ was. Ik maak al sinds mijn twaalfde websites, zit sinds het begin op social media en kan een klein beetje coderen. Maar toen ik dit boek las moest ik bekennen dat ik eigenlijk nog maar vrij weinig wist over digitale veiligheid. Daniël Verlaan is techjournalist (je kent hem misschien wel van zijn ontdekking vorige maand over de illegale datahandel binnen de GGD), gaat regelmatig undercover in de wereld van digitale criminaliteit en spreekt online criminelen.

In dit boek deelt hij verhalen over gewone mensen en bedrijven die onverwachts gehackt of bedreigd worden. Niet alleen vanuit de kant van de slachtoffers, maar ook door middel van interviews met de daders. Het boek leest makkelijk weg en ik las vaak meerdere hoofdstukken achter elkaar uit, zo interessant vond ik het. In elk hoofdstuk vind je tips over hoe je jezelf zo goed mogelijk online kan beschermen. Ik paste een aantal van deze tips meteen toe (zoals al mijn belangrijke wachtwoorden wijzigen in wachtzinnen) en kan dit boek iedereen aanraden die belangrijke online accounts heeft (zo ongeveer iedereen dus!).

Raad ik dit boek aan? Ja! Dit is een belangrijk boek voor iedereen die online is.
Voor wie? Iedereen die zijn of daar digitale gegevens wil beschermen en meer wil leren over digitale veiligheid en criminaliteit.
Niet kopen als: Je zelf hacker bent en al veel weet.
Prijs: €22,99 voor de softcover (ook verkrijgbaar als e-book voor €12,99) bij bol.com.

Maanjournal door Josie Boog

Onlangs gelezen #01

Josie Boog is astrologe (en ken je misschien al van dit interview dat ik met haar deed) en gaf een paar maanden geleden dit mooie boek uit. In dit boek, dat tegelijkertijd ook een journal is, vind je rituelen voor elke nieuwe en volle maan. Daarnaast ontdek je informatie over de maan en alle sterrenbeelden.

Ik maak zo goed als maandelijks gebruik van dit journal om mijn eigen gevoelens en verlangens bij te houden. Het fijne is dat er voor iedereen rituelen in staan, van beginners tot gevorderden. Bij elke nieuwe en volle maan beantwoord je een aantal vragen en maak je gebruik van de energie die verbonden is aan de maanstand. Ik vind het boek erg toegankelijk, mooi vormgegeven en van goede kwaliteit gemaakt. Kleine disclaimer: Josie is een goede vriendin van mij, maar ik heb dit boek zelf gekocht.

Raad ik dit boek aan? Ja, dit boek & journal is uniek en helpt je jezelf en de maan beter te begrijpen.
Voor wie? Iedereen die van spiritualiteit en journalen houdt. Ook leuk om cadeau te geven.
Niet kopen als… Je niets met spiritualiteit hebt of niet van journalen houdt.
Prijs: €19,99 voor de hardcover bij bol.com

Cosmic Woman door Tessa Koop

Onlangs gelezen #01

Dit boek stond al een tijd op mijn verlanglijstje en toen het eind vorig jaar steeds per toeval op mijn pad kwam, besloot ik hem te kopen. In Cosmic Woman deelt Tessa Koop haar spirituele ontdekkingsreis, van nieuwsgierige journalist tot haar huidige ‘kosmisch bewustzijn’. Er komen (innerlijke) leraren voorbij, zoals de ‘Dertien Grootmoeders’ en de dertien Maanfasen. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar ik vond veel van haar reis herkenbaar en vergelijkbaar met mijn spirituele reis.

Cosmic Woman is een spirituele autobiografie, waarvan nog twee delen zullen verschijnen. Tessa neemt je in dit eerste boek mee tijdens haar ontdekkingsreis en deelt niet alleen haar eigen ervaringen, maar ook informatie waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Ik vind boek het mooi geschreven en het staat echt vol met informatie over spiritueler leven, maar ook over de wereld en ‘complottheorieën’. Ik ben het niet eens met alles wat in dit boek staat, maar vind het alsnog een waardevol boek.

Raad ik dit boek aan? Ja, maar alleen als je openstaat voor nieuwe ideeën en je al op een spiritueel pad zit.
Voor wie? Vooral vrouwen die spiritueler willen leven en nieuwsgierig zijn naar waarom we hier zijn.
Niet kopen als… Je niets met spiritualiteit hebt, een afkeer van complottheorieën hebt en niet van ‘zweverige’ boeken houdt.
Prijs: €29,99 bij Aurora Concepts.

Ik zal in de komende maanden weer wat vaker boekentips delen en beloof dat er ook een keer een fictieboek op mijn blog zal verschijnen 😉

Door

Hi, ik ben Sophie Carleen! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik schrijf artikelen over (digitaal) minimalisme, spiritualiteit, feminisme, duurzaamheid en carrière.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *