Mijn Natuurlijke & Vega(n) Skincare Favorieten

Mijn natuurlijke skincare favorieten

Iets langer dan een jaar geleden stopte ik met mijn website Naoki, dat ooit begon als dierproefvrije & natuurlijke beauty blog. Na zeven jaar over cosmetica geschreven te hebben had ik even geen behoefte meer om nog over beautyproducten te schrijven. Maar nu ik dat een jaar niet meer heb hoeven doen, vond ik het eigenlijk wel leuk om te kijken naar wat ik op dit moment gebruik. Ik koop nog steeds enkel dierproefvrije producten en ook is bijna alles wat ik gebruik natuurlijk en vegan. Benieuwd naar mijn favoriete verzorgingsproducten? Lees dan verder.

Reiniger & Tonic

Mijn natuurlijke skincare favorieten

Kruidvat Natures Sensitive Micellair Water

Dit micellair water is al jaren favoriet. Ik koop dan ook geen andere reinigers meer, dit volstaat zowel in de ochtend om mijn huid te verfrissen en ’s avonds om mijn make-up te verwijderen. Bij veel waterproof make-up volstaat hij wellicht niet, maar mijn natuurlijke mascara en oogschaduw haalt hij er zonder problemen af.

Te koop bij Kruidvat voor €2,99. 100% natuurlijk & vegan.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

Jarenlang heb ik last gehad van hormonale acne. Wat uiteindelijk hielp waren fruitzuren, zoals AHA en BHA. Deze zitten in verschillende tonics en serums, zoals deze van The Ordinary. Deze tonic bevat 7% AHA (glycolic acid). Ik gebruik hem twee keer in de week om mijn huid zo goed als egaal te houden én zodat ik niet vaak hoef te scrubben. Goede tonics met fruitzuren zijn helaas lastig om geheel natuurlijk te vinden. Dit product is dan ook één van de twee producten in mijn collectie dat niet geheel natuurlijk is.

Te koop bij Douglas voor €11,95. Niet geheel natuurlijk (ik denk zo’n 90%) & vegan.

Dag- & Nachtcrème

Mijn natuurlijke skincare favorieten

BYBI Beauty Night Nutrition Nachtcrème

De helft van mijn huidverzorgingsproducten bestaat op dit moment uit BYBI Beauty, een heel fijn merk uit Engeland. Deze nachtcrème is lekker dik en zorgt ervoor dat mijn huid ook in de koudere maanden verzorgd en gevoed blijft. In de zomer gebruik ik hem minder, maar nu het langzaam afkoelt gebruik ik hem weer een aantal keer in de week. In de koude maanden gebruik ik hem elke avond.

Ik kocht producten van BYBI Beauty voorheen op Naturisimo, maar ik kwam er laatst achter dat dit merk ook in de Nederlandse Zalando webshop te koop is. Dit product kost €29,95 en is 100% natuurlijk & vegan.

Antipodes Vanilla Pod Hydrating Dagcrème

Deze dagcrème van Antipodes is al jaren mijn favoriet. Ik gebruik hem op alle dagen in het jaar, tenzij ik langer dan een kwartiertje buiten ben en de zon sterk is, dan gebruik ik onderstaande dagcrème met SPF. Deze dagcrème ruikt heerlijk, is niet te vet maar wel voedend en laat mijn huid heel zacht aanvoelen.

Te koop bij Big Green Smile voor €38,50. 100% natuurlijk en vegetarisch (bevat honing).

BYBI Beauty Day Defense SPF30

Sinds deze zomer gebruik ik deze dagcrème met SPF 30 van BYBI Beauty. Hij bevat een natuurlijk zonnefilter (zink oxide), trekt snel in en laat geen witte laag achter. De dagcrème bevat daarnaast verschillende voedende ingrediënten, zodat mijn huid de hele dag zacht aanvoelt. Ik neem hem ook af en toe mee in mijn tas op warme dagen, zodat ik de crème eventueel opnieuw aan kan brengen, ook op mijn lichaam.

Te koop bij Zalando voor €24,95. 100% natuurlijk & vegan.

Huidolie

Mijn natuurlijke skincare favorieten

BYBI Beauty Bakuchiol Booster

Bakuchiol is een interessant ingrediënt: deze olie is namelijk een natuurlijke en milde variant voor retinol. Dit flesje bevat slechts twee ingrediënten: squalane en bakuchiol. Ik vind dit een fijne olie om te gebruiken in plaats van een nachtcrème op warme dagen of als booster om te mengen met een dagcrème.

Te koop bij Zalando voor €14,95. 100% natuurlijk & vegan.

BYBI Beauty Supercharge Serum

Dit serum gebruik ik bijna elke dag. Het zit vol voedende ingrediënten zoals squalane, kukui, watermeloen en cactusvijgenolie. Het serum ruikt heerlijk fruitig en laat mijn huid stralen. Ik gebruik hem ’s ochtends voordat ik SPF gebruik of ’s avonds in plaats van mijn nachtcrème.

Te koop bij Zalando voor €38,95. 100% natuurlijk en vegan.

Serum & Masker

Mijn natuurlijke skincare favorieten

BYBI Beauty Acid Gold masker

Dit is mijn favoriete masker op dit moment. Het Acid Gold masker exfolieërt en hydrateert de huid met fruitzuren en natuurlijke oliën. De kleur van dit masker is een beetje oranje-goud, heel bijzonder. Na dit masker voelt mijn huid heel glad aan en merk ik dat hij de volgende dag extra straalt. Ik gebruik dit masker één keer in de week.

Te koop bij Zalando voor €24,95. 100% natuurlijk en vegan.

Honest Beauty Honestly Pure Retinyl Serum

Dit is het nieuwste product dat ik heb toegevoegd aan mijn routine. Nu ik wat ouder word zie ik langzaam fijne lijntjes ontstaan op mijn voorhoofd en rond mijn ogen. Daarom gebruik ik nu twee à drie keer in de week dit serum met retinyl. Retinyl is verbonden met retinol, dat erom bekend staat dat het fijne lijntjes en rimpels kan vervagen en voorkomen. Dit product is niet geheel natuurlijk, maar wel ‘clean’ genoeg en irriteert mijn huid niet. Ik begin nu na een maand gebruik langzaam resultaat te zien: de fijne lijntjes op mijn voorhoofd vallen minder op. Ik ben benieuwd wat dit verder voor mijn huid gaat doen!

Te koop bij Douglas voor €36. Zo’n 90% natuurlijk en vegan.

Alhoewel ik niet van plan ben om weer regelmatig over cosmetica te schrijven, lijkt het me leuk om zo nu en dan mijn favoriete producten te delen. Ik kan bovenstaande producten in ieder geval allemaal aanraden mocht je op zoek zijn naar dierproefvrije en natuurlijke(re) producten die echt werken.

Door

Hi, ik ben Sophie Carleen! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik schrijf artikelen over (digitaal) minimalisme, spiritualiteit, feminisme, duurzaamheid en carrière.

7 Reacties

 • Door Anna

  Wat leuk een artikel tussendoor over beauty producten! Ik mis zulke artikelen altijd, leuke verrassing. Weet iemand een Nederlandse blogger of jij Sophie die vegan/dierproefvrije producten revieuwt?

  Lijken me fijne producten, die nachtcrème ga ik ook eens een keer proberen. 🙂

  • Door Noor

   Goede vraag, moeilijk om te vinden. Of ik zoek niet goed 😅

   Wat ik vaak doe is een product opzoeken via google, of MakeUpAlley is ook een hele goede. Tegenwoordig vertrouw ik zulke websites meer omdat het soms lastig is of iemand transparant is.

 • Door Noor

  En die dagcreme met spf ga ik ook eens proberen. Hopelijk laat het geen witte waas achter bij mij….

  Btw, ik zag op Insta een post van jezelf (heb geen Insta dus kan niet reageren) maar je vertelde o.a. dat je hoopt om ooit een boek uit te geven. Dat heb je toch gedaan? 😊

 • Door Anna

  Ja die dagcreme lijkt me ook wel wat. Heb meerdere samples van het merk besteld. Fijn dat je eerst samples kunt bestellen, dat zie je niet vaak meer! 🙂

 • Door Caro

  Hi Sophie – Thanks so much for another great post. I find the recommendations for the products really helpful. I have been making an effort to choose more natural products and your blog offers a great way to start. I am especially interested in the Honestly Pure Retinol Serum; I heard a lot about this brand before but never tried it. I will give it a shot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *