Mijn favoriete boeken over zelfliefde

Mijn favoriete boeken over zelfliefde

Een favoriet onderwerp van mij om op dit moment over te lezen zijn boeken over zelfliefde. Het liefst boeken waar ik veel “aha” momenten bij heb, waar ik geïnspireerd door raak en vervolgens door groei. In dit artikel deel ik drie boeken waarbij ik dit absoluut me heb en die ik iedereen kan aanraden als je op zoek bent naar meer rust, liefde en acceptatie.

Inward, Yung Pueblo

Een poëzieboek vol wijsheden van de Diego Perez, die onder de naam Yung Pueblo (“jonge mensen”) op social media veel volgers dagelijks inspireert met zijn mooie woorden. Inward is zijn eerste boek dat volstaat met levenslessen die voor velen herkenbaar en bruikbaar zullen zijn. Yung Pueblo schreef Inward nadat hij zichzelf zonder te oordelen observeerde, kon accepteren en zo zijn verleden achter zich kon laten en ruimte kon maken voor transformatie. Een proces dat we allemaal meerdere keren in ons leven zullen meemaken en daarom zijn veel van zijn woorden ook zo herkenbaar. Mijn favoriet is een stukje over healing en niet geobsedeerd raken door je continue gelukkig te “moeten” voelen:

“Healing ourselves isn’t about constantly feeling bliss; being attached to bliss is a bondage of its own. Trying to force ourselves to be happy is counterproductive, because it suppresses the sometimes tough reality of the moment, pushing it back within the depths of our being, instead of allowing it to arise and release.”

Aah, zo waar! Voel je pijn en frustraties wanneer deze opkomen, accepteer ze en laat ze dan gaan. Op deze manier accepteer je jezelf pas echt. Een aanrader als je voelt dat je een beetje “vast” zit of door een moeilijke tijd gaat.

Inward is te koop bij bol.com voor €11,99.

You can heal your life, Louise Hay

Verreweg het beste boek dat ik in het afgelopen jaar heb gelezen. Door het lezen en toepassen van de vele tips in dit boek maakte ik vorig jaar een echte transformatie mee. Ik leerde mezelf compleet te accepteren, vergaf mezelf en anderen en raakte hierdoor geïnspireerd om zelf ook eindelijk een (e)boek te schrijven. De schrijfster geeft je het gevoel dat het niet uitmaakt wat je hebt meegemaakt in het verleden of waar je op dit moment staat, ook jij kunt je leven veranderen als je hiervoor open staat. Je bent goed zoals je bent en bent het waard om een beter leven te creëren. Je leert om meer in het “nu” te leven, waardoor je binnen korte tijd al resultaten zult zien en langzamerhand trots op jezelf wordt en steeds meer van jezelf zult gaan houden. Een favoriete quote van Louise Hay:

“Remember, you have been criticizing yourself for years and it hasn’t worked. Try approving of yourself and see what happens.”

You can heal your life is te koop bij bol.com voor €12,99. Er is ook een Nederlandse editie verkrijgbaar.

The power of the heart, Baptist De Pape

Dit boek is wellicht 1 van de beste boeken om je avontuur van meer zelfliefde, acceptatie en spiritualiteit mee te beginnen. In dit boek staan wijze lessen van een aantal van de belangrijkste schrijvers en filosofen van onze tijd en daarvoor, zoals Paulo Coelho, Maya Angelou, Jane Goodall, Deepak Chopra en Eckhart Tolle. Het boek is onderverdeeld in 16 onderwerpen, zoals je intuïtie, in het nu leven en leren vergeven. Je vindt hierin lessen en wijsheden van verschillende perspectieven en schrijvers die hun mening en ervaringen delen. Zie het als een soort introductie tot hun eigen werk en als beginsel om bewuster te leven. Echt een boek dat je er vaak bij kunt pakken, want je zult steeds weer een mooie reminder krijgen. Een van mijn favoriete quotes in het boek door Eckhart Tolle:

“The power of the heart is to be connected with who you are at the deepest level. The power of the heart is the power of life itself, the power of the very intelligence that pervades and underlies the entire universe. It is a power that lies at the very heart of the universe. So to live in connectedness with that, then you are in touch with the power of the heart.”

The power of the heart is verkrijgbaar bij bol.com als Engelstalige versie (€16,99) en Nederlandstalige versie (€12,99).

Heb jij één van deze boeken al gelezen en wat vond je ervan?

Door

Hi, ik ben Sophie Carleen! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik schrijf artikelen over (digitaal) minimalisme, spiritualiteit, feminisme, duurzaamheid en carrière.

10 Reacties

 • Door Maudy

  Ik vind het zó leuk dat je meer over zelfliefde en zelfontwikkeling bent gaan schrijven! Echt heel fijn, door ieder artikel raak ik weer geïnspireerd. Super goed bezig Sophie! 🙂

  • Door Sophie

   Ah dit vind ik heel leuk om te horen Maudy, want dit is mijn favoriete onderwerp om over te schrijven 🙂 Dankjewel!

 • Door Judith

  Dankjewel, mooie tips. Ik lees vooral over (zelf)compassie maar het lijkt me ook leuk om er vanuit een ander perspectief over te lezen.

  • Door Sophie

   You can heal your life & Inward gaan ook over zelfcompassie, maar over het algemeen zijn ze iets \’breder\’. Maar alsnog heel mooi om te lezen en om van jezelf te gaan houden 🙂

 • Door Sanne

  Leuk lijstje! Ik wil dit jaar wat meer gaan lezen en hou vooral van boeken waar ik iets van kan leren of geïnspireerd door raak. Het boek van Louise Hay heb ik aan mijn lijstje toegevoegd!

 • Door Scallie

  Het boek van Louise Hay heb ik al heel lang. Het is een soort bijbeltje geworden. Als ik met een levensvraag zit pak ik het altijd terug op en telkens terug ben ik geïnspireerd. Een grote dame, jammer genoeg is ze overleden.

 • Door Mariëlle

  Oeh! 2 hiervan ken ik nog helemaal niet, ik noteer ze meteen 🙂

 • Door Inge

  Oh, die van Heal Your Life heb ik nog niet! Wel ben ik nu Heel je Geest van Louise Hay aan het lezen, nadat ik drie jaar geleden door een burn-out ging en ik merk met dit boek te lezen dat alles aan elkaar vasthangt: lichaam, geest en ziel. Als ik het lees, zijn er eye-openers bij en soms toch ook merk ik dat ik dat diep vanbinnen al zelf wist, maar je hebt een boek nodig die je dat ook eens laat zien dat je het zelf al wist. Hopelijk slaat mijn uitleg ergens op! ????????
  Leuk lijstje, ik voeg de andere 2 ook toe! Liefs, Inge

 • Door Inge | Monsieur Mango

  Wat een fijne tips! Ik heb de boeken nog niet gelezen, maar ik zet ze meteen op mijn lijstje! 🙂

 • Door Michelle

  Wat leuk dat je ook hier over gaat schrijven! Ben erg benieuwd naar vooral het laatste boek 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *