Meet the Muse: Astroloog Josie Boog

Meet the Muse: Astroloog Mary Josie

Vaste lezers weten dat ik best wel een beetje spiritueel ben. Ik vind het dan ook erg interessant om spirituele boeken te lezen, podcasts te luisteren en om in gesprek te gaan met anderen over “woo-woo” onderwerpen. Zo ook met mijn vriendin Josie, die sinds vorig jaar o.a. astrologie lezingen aanbiedt. Omdat ik haar als een echte muse zie wilde ik haar graag interviewen voor mijn blog. Lees snel verder voor inspiratie en tips over hedendaagse spiritualiteit en astrologie!

Ik ken Josie inmiddels zo’n vier jaar. We volgden elkaar al een tijdje op Instagram en toen ik las dat Josie net zoals ik vega(n) probeerde te eten stelde ik voor om een keer af te spreken. Tijdens onze eerste date aten we vegan cupcakes in Rotterdam, waar we er al snel achter kwamen dat we nog wel meer gemeenschappelijk hadden dan vegan eten. Vier jaar later is Josie één van mijn beste vriendinnen geworden en ik heb haar in de laatste jaren echt zien groeien. Ze heeft zich verdiept in astrologie en inmiddels al meer dan 100 klanten geholpen met lezingen en illustraties gebaseerd op hun geboortehoroscoop. Een echte muse in mijn ogen, die haar eigen pad beloopt én mensen met haar passie helpt.

Voor wie jou nog niet kent: kan je wat meer over jezelf vertellen?

Yes! Mijn naam is Mary Josie, ik ben nu 26 jaar en ik woon in Rotterdam samen met mijn hondje Brioche. Ik heb mijn eigen bedrijf Mary Josie Astrology en dit is ook echt één van mijn grootste passies. Astrologie is wel één van mijn grootste liefdes ja, maar ik denk dat ik nog wel met beide benen op de grond sta :-).

Wanneer ben je voor het eerst in aanraking gekomen met astrologie?

Eigenlijk al heel vroeg op de manier waarop ieder tienermeisje ermee in aanraking komt: de horoscoop achterin je favoriete tijdschrift. Ik las altijd de horoscopen voor, voor mijn vriendinnen, dat vond ik het leukste aan heel het blad. Ik heb altijd al een interesse gehad in het spirituele, paranormale en ook in astrologie. Vanaf mijn twintigste ben ik er serieus mee aan de slag gegaan.

Meet the Muse: Astroloog Mary Josie

Waarom is astrologie, en ook in het algemeen spiritualiteit, de laatste tijd zo populair geworden denk je?

Ik denk omdat we de laatste jaren zoveel keuzes moeten maken vanaf jonge leeftijd en omdat er zoveel opties en mogelijkheden zijn. Dit kan onzekerheid geven en spiritualiteit kan dan steun bieden. Ik hoop dat het komt omdat we allemaal bewuster worden en op zoek gaan naar meer diepgang en niet omdat astrologie een ’trend’ is. Het biedt een bepaalde houvast.

Wat vind jij het mooiste aan astrologie?

Toen ik mezelf dieper in astrologie ging verdiepen kwam ik mij zelf heel erg tegen. Ik leerde mezelf op een nieuwe manier kennen. Het was eigenlijk alsof ik mezelf terug vond en beter leerde te begrijpen. Hierdoor ben ik heel erg gegroeid als persoon en heb ik mezelf meer leren te accepteren. Nu ik werk als astroloog merk ik dat ik anderen hierbij kan helpen. Het is heel bijzonder om iemand anders te mogen helpen bij hun levenspad en/of zelfontwikkeling.

Kan je wat meer vertellen over je bedrijf? Wat bied je allemaal aan en hoe help je mensen ermee?

Ik probeer mijn kennis over astrologie op verschillende manieren te delen. Sommigen willen alleen over de maan leren, daarvoor heb ik de Astro Goddess membership ontwikkeld. Sommige mensen willen liever een diepgaande geboortehoroscoop reading.

Ik zie astrologie eigenlijk als een taal. Ik vertaal de geboortehoroscoop en deel de vertaling in de vorm van een PDF met illustraties. Hierin kun je teruglezen hoe je wilt stralen, hoe je je emotioneel wilt uiten, hoe je contacten legt en communiceert. Maar bijvoorbeeld ook welke uitdagingen je tegen kunt komen tijdens dit leven en hoe je hiermee om kunt gaan.

Meet the Muse: Astroloog Mary Josie

Wat zijn je toekomstplannen qua bedrijf en persoonlijke groei/doelen?

Mooie vraag! Ik wil nu vooral dat mijn bedrijf groeit, zodat ik meer mensen kan bereiken en wellicht kan helpen met hun spirituele groei. Dat is eigenlijk ook een persoonlijk doel van mij. Ook hoop ik zelf nog veel te mogen leren op spiritueel gebied zodat ik deze kennis weer kan delen met anderen.

Is er iets dat je lezers wil meegeven die zich willen verdiepen in spiritualiteit, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen?

Ik snap dat het lastig is! Er is tegenwoordig zoveel en je kan makkelijk verdwaald raken in de mystieke online wereld. Ik zou zeggen, begin iets met wat jou het meeste aantrekt en stap er als een beginner in, laat het over je heen komen. Misschien zijn dit kristallen, de maan of misschien wel hekserij.

Er is zoveel informatie te vinden op verschillende websites en platformen. En je kunt ook zoeken naar hashtags op Instagram om zo meer posts te ontvangen op je feed over die onderwerp. Als je gelijk wat diepgaander wilt en ook meer aan de slag wilt gaan met jezelf, kan ik mijn Goddess training aanraden. Deze training helpt o.a. je met je blokkades, leert je hoe je een magisch ochtendritueel voor jezelf kunt samenstellen en hoe je je levenspad kunt vinden door middel van astrologie. Je kunt wel luisteren naar andere spirituele guru’s, maar het is denk ik juist heel goed als je zelf dingen opschrijft en aan de slag gaat met je eigen gedachtes en gevoelens.

Meet the Muse: Astroloog Mary Josie

Dankjewel voor je antwoorden en inspiratie Josie! Voor wie geïnteresseerd is: Josie heeft een maandelijks membership rondom de nieuwe en volle maan, genaamd Astro Goddess. Je krijgt hierbij toegang tot een afgesloten Instagram account waar je maanrituelen krijgt op basis van de huidige volle en nieuwe maan, astrologie inzichten, overige rituelen, meditaties en nog veel meer. Het membership kost maar €7,77 per maand en is het echt waard! Ik ben natuurlijk ook lid en vind de rituelen en inzichten erg waardevol. In haar shop vind je daarnaast nog meerdere producten en diensten rondom astrologie.

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen! Ik wil heel graag meer vrouwen interviewen die hun eigen pad belopen en daardoor een muse zijn. Ben jij die vrouw of heb je een idee? Laat het me vooral weten in de comments of via de mail 🙂

Fotografie: Josie Boog

Door

Hi, ik ben Sophie Carleen! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik schrijf artikelen over (digitaal) minimalisme, spiritualiteit, feminisme, duurzaamheid en carrière.

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *