Ben je op zoek naar een online tekstschrijver of heb je hulp nodig met je website/webshop? Ik kan je helpen!

Freelance tekstschrijver & content specialist

Over mij

Hi! Ik ben Sophie Carleen, een (web)redacteur en online content specialist uit Den Haag. Ik heb in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij online bureaus, een aantal A-merken en als freelancer voor (online) media en zelfstandig ondernemers. Mijn expertise is duidelijke en leesbare teksten schrijven die lezers inspireren om tot actie te komen. Ik let hierbij altijd op SEO, zodat Google je website hoger zal indexeren.

Waar ik mee kan helpen

Als redacteur en online content specialist help ik jou en je bedrijf met o.a.:

– Relevante blogartikelen

– Het SEO-proof maken van teksten & pagina’s op je website

– Interviews afnemen & onderzoekswerk

– Contentmanagement / slim inrichten van je website

Ik deel ook graag mijn ervaring, tools en inzichten me je, zodat je daarmee zelf aan de slag kunt gaan. De teksten die ik aanlever lezen vlot weg en zijn qua toon informerend en inspirerend. Ik vind het belangrijk dat teksten voor iedereen leesbaar zijn, daarom schrijf ik meestal op B1 of B2 niveau. Ook ben ik – mede omdat ik een Engelstalige studie heb gedaan en in de Verenigde Staten gewerkt heb – vloeiend in het Engels. Teksten vertalen of tweetalig schrijven behoort daarom ook tot de mogelijkheden.

Naast dat ik al honderden artikelen heb geschreven, heb ik ook ruime ervaring met het beheren en optimaliseren van websites en webshops. Contentmanagementsystemen zoals WordPress ken ik door en door. Wil je van layout veranderen, extra pagina’s of modules toevoegen of je webshop beter inrichten? Ook hier help ik je graag mee.

Freelance tekstschrijver & content specialist

Mijn ervaring

Een aantal bedrijven en organisaties waar ik in de afgelopen jaren voor heb gewerkt:

Nationale-Nederlanden (contentcreatie & optimalisatie)

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (contentmigratie & optimalisatie)

ANWB (webredactie, online content optimalisatie)

Sunweb (contentmanagement, teksten schrijven)

De Consumentenbond (forumbeheer, vormgeving en teksten e-mails)

Ook heb ik verschillende ondernemers geholpen met hun websites (templates bewerken en websitebeheer) en met teksten schrijven.

Daarnaast heb ik zeven jaar lang een eigen succesvolle website beheerd (Naoki – over een duurzame en diervriendelijke lifestyle), waardoor ik veel heb samengewerkt met webshops, mediabureaus, pr bureaus en online en offline media. Vraag me gerust naar recente voorbeelden van mijn werk.

Waarom met mij samenwerken?

Ik ben een echte allrounder wat betreft online content. Ik schrijf teksten, maak websites, duik graag in data en kom snel met ideeën over wat beter kan. Dankzij de ervaring die ik heb opgedaan bij verschillende bedrijven en organisaties weet ik wat werkt en waar jij je focus op kunt leggen om te groeien.

Samenwerken met mij betekent dat je met een nieuwsgierig en betrokken persoon werkt die graag met je meedenkt. Ik werk accuraat, houd me aan gemaakte afspraken en ben flexibel. Ik neem graag werk uit handen dat jij minder leuk vindt om te doen of waar je nog geen ervaring in hebt, maar deel net zo graag mijn kennis en ervaring met je, zodat je ook zelf aan de slag kunt gaan!

Contact

Heb je interesse om samen te werken of heb je een vraag? Schroom niet om vrijblijvend contact met me op te nemen via info apestaartje sophiecarleen.nl.

Let op: op dit moment heb ik al genoeg werk en neem ik even geen extra opdrachten aan. Vanaf juni ’23 heb ik weer tijd om een nieuwe opdracht aan te nemen.