De Law of Attraction: Mijn ervaring

De Law of Attraction: mijn ervaring

De Law of Attraction – ik denk dat iedereen die hiervan gehoord heeft er wel een mening over heeft. Ik geloof erin en het is mijn houvast in moeilijkere tijden. Op dit moment struggle ik ook een beetje en ik merk dat de Law of Attraction mij steun biedt. Vandaar dat ik er vandaag een stuk over schrijf.

Ik vind het een beetje spannend om hierover te schrijven. Niet iedereen gelooft immers dat er “meer” is dan wat wij kunnen zien. Daarom schrijf ik er ook niet vaak over; ik wil niemand afschrikken. Ik weet dat er ook vast lezers zijn die denken “het zal wel” of die er niet voor openstaan. En dat is oké! Ik geloof ook niet alles dat ik lees of wat anderen mij vertellen. Maar ik probeer wel open te staan voor verschillende (geloofs)overtuigingen en rituelen waardoor je kunt groeien als persoon. Zo ook de Law of Attraction.

Wat is de Law of Attraction?

Hoe ik de Law of Attraction interpreteer is dat we (deels) onze eigen realiteit kunnen creëren. Het is een aantrekkingskracht die je zelf in werking kunt stellen. We zijn zelf verantwoordelijk voor onze gevoelens en gedachten. Hiermee kunnen we ons leven aansturen: denk je vaak negatief, dan zul je overal negativiteit zien. Denk je vaak positief, dan zul je vaker positieve dingen aantrekken. Met onze gevoelens en gedachtes sturen we energie de wereld in die vervolgens weer terugkomt en onze toekomst vormt. Iets waar je vaak aan denkt, zul je ook in je toekomst terug zien komen. Voel je je gelukkig, dan zul je je ook in de toekomst weer gelukkig voelen. Voel je je verdrietig en heb je het idee dat jouw leven een puinhoop is, dan zal je leven een puinhoop blijven totdat je besluit anders te gaan denken.

De Law of Attraction laat ons het verleden niet vergeten, maar maakt het makkelijker om het verleden te accepteren. De Law of Attraction zorgt er namelijk voor dat je verantwoording neemt over je leven. Dat houdt in dat je niet meer de schuld bij anderen legt, maar zelf verantwoording neemt. Dat is soms moeilijk. Er zijn talloze situaties in mijn leven geweest waarbij ik (in ieder geval in mijn ogen) het slachtoffer was en de schuld niet bij mij lag. Situaties waarbij ik een excuses wilde of in ieder geval erkenning. Hier kun je jaren tevergeefs op wachten, of je kunt doorgaan met je leven en verantwoording nemen voor het heden en de toekomst. Dat is precies waar ik een aantal jaar geleden voor heb gekozen.

Visualiseren en dagdromen

Een manier om de Law of Attraction in werking te zetten is om je toekomst te visualiseren. Hoe kun je dit doen? Door bijvoorbeeld elke dag te dagdromen. Bedenk wat je wilt bereiken in het leven en hoe dat je laat voelen. Voel je blij en dankbaar, ook al ben je er op dit moment nog niet. Op dat moment treedt de Law of Attraction in werking en zorgt het ervoor dat je een stapje dichterbij dat mooie moment in de toekomst komt. Zo heb ik jaren geleden iets meegemaakt waarvan ik geloof dat de Law of Attraction mij geholpen heeft.

Ik was destijds niet zo gelukkig. Ik zat “vast”, wilde meer uit het leven halen en wilde weg uit Nederland. Ik wilde naar Amerika en dan het liefst naar Florida. Waarom? Omdat ik via social media een aantal meiden volgde die in Florida woonden en een geweldig leven leken te hebben. Dat wilde ik ook: in het weekend naar het strand in Miami Beach, ’s avonds naar mooie clubs, winkelen in de grote winkelcentra in Orlando en in een auto met open dak rijden onder de palmbomen. Op dat moment was mijn realiteit echter dat ik een arme student was zonder contacten in Florida. Toch dagdroomde ik elke dag even over een geweldig leven in Florida. Ik voelde me dan heel even gelukkig, terwijl ik al die mooie beelden van mezelf aan het strand en feestend in clubs voorbij zag komen.

Nog geen jaar later danste ik in een club in Orlando en kwam ik één van die meiden tegen die ik online volgde. De week erna reed ik in een cabrio door Miami langs het strand en palmbomen. Ik shopte in de grote winkelcentra en werd vriendinnen met meiden in Orlando en Miami. Tevens werd ik verliefd op een Amerikaanse jongen die op dat moment in Orlando woonde en vaak naar Miami ging. Ik voelde me voor het eerst in mijn leven oprecht gelukkig. Ik kon niet geloven dat dit mijn realiteit was! Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik dit al eerder had meegemaakt tijdens het dagdromen. Ik had deze gevoelens al eerder gevoeld en met de hulp van de Law of Attraction had ik dit moment aangetrokken.

De Law of Attraction, mijn ervaring

Ik, happy in Miami! 🙂

Actie ondernemen

Er is natuurlijk meer nodig dan alleen maar dagdromen om je toekomst te creëren. Je moet ook actie ondernemen en stappen durven zetten. Ik denk dat veel mensen hier de fout ingaan: ze denken dat ze een perfect leven aantrekken door enkel positief te denken. Maar het is meer dan dat, je moet het niet alleen denken en voelen. Je moet openstaan voor kansen en voor verandering. Want je weet niet wat het leven je zal brengen en hoe je je dromen precies gaat waarmaken.

Ik stond natuurlijk ook niet van de één op de andere dag in Miami met nieuwe vriendinnen en een nieuwe vriend. Ik kwam hier omdat ik open stond voor verandering, kansen aanpakte en stappen nam om daar te komen. In de zomer kreeg ik wat extra geld gestort op mijn bankrekening waar ik eigenlijk al plannen mee had. Diezelfde week kreeg ik een berichtje van een oude kennis van me of ik niet eens naar Florida wilde komen. Hij woonde op dat moment in Orlando en ging die zomer naar Miami. Zijn ouders woonden daar en hadden een gastenkamer waar ik gebruik van kon maken. Ik zei spontaan ja en kocht met het extra geld een vliegticket; ik zag dit als een teken. Ik wist niet precies wat het me zou brengen, maar ik wist dat ik deze kans moest pakken.

Toen wist ik nog niet dat we verliefd zouden worden en dat ik na vele vakanties in Florida uiteindelijk een visum zou krijgen en er zou gaan wonen. Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt waar ik voorheen enkel over kon dromen. Maar dit betekende ook dat ik open moest staan voor verandering, dat ik bepaalde dingen moest opgeven en in het diepe moest springen. Dat was soms best eng! Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Inmiddels woon ik weer in Nederland en ben ik gelukkig met mijn huidige vriend, maar ik denk er soms nog weleens aan. Vooral Miami is altijd nog heel speciaal voor mij en hier zal ik nog vaak naar teruggaan.

Law of Attraction als houvast

Ik schreef in de intro dat de Law of Attraction mij steun biedt. Het is een beetje mijn houvast: het laat me geloven dat er veel mogelijk is. Ik weet dat ik niet alles kan aansturen in mijn leven. Ik weet dat er soms onverwachte dingen gebeuren en dat het leven volstaat met verassingen. Maar ik ga hier nu anders mee om. Waar ik vroeger dagenlang depressief in bed kon liggen, ga ik nu na het voelen van verdriet of een teleurstelling weer verder met mijn leven. Ik heb geleerd dat ik en mijn omgeving er niets aan heeft als ik mezelf in de slachtofferrol blijf plaatsen. Ik probeer niet te lang negatief te denken of lang te twijfelen. Bij twijfel probeer ik snel een knoop door te hakken en naar mijn intuïtie te luisteren. Bij negatieve gedachten probeer ik te denken aan de dingen waar ik dankbaar voor ben, waardoor ik weer positief ga denken. Het zijn kleine aanpassingen in je denkpatroon die het verschil maken.

Door de Law of Attraction heb ik geleerd verantwoording te nemen, sta ik positiever in het leven en pak ik meer kansen aan. Ik kan makkelijker met moeilijke situaties omgaan en zie deze situaties vaak als leermomenten. Ik ben gelukkiger, klaag minder en geloof dat ik een mooi leven heb en dat de toekomst alleen nog maar mooier kan worden. Ik hoop dan ook dat iedereen die minder lekker in zijn of haar vel zit dit een kans wil geven. Zelfs als het volgens jou niet werkt, dan zul je in ieder geval ervaren dat positief denken beter voelt dan negatief denken. Je zult je wat sneller dankbaarder voelen en misschien meer openstaan voor kansen. Ik ben in ieder geval overtuigd!

Meer weten over de Law of Attraction? Deze twee boeken hebben mij op weg geholpen:

The Secret door Rhonda Byrne
The Law of Attraction door Esther en Jerry Hicks

Dit artikel bevat een affiliate link.

Door

Hi, ik ben Sophie Carleen! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik schrijf artikelen over (digitaal) minimalisme, spiritualiteit, feminisme, duurzaamheid en carrière.

18 Reacties

 • Door Eva

  Hmmm toeval bestaat niet. Ik was hier van de week erg mee bezig. Ik ben het met je eens! Het boek the secret wil ik nog gaan lezen.

  • Door Sophie

   Inderdaad, ik geloof dat alles met een reden gebeurt! Als je wilt kan ik je het boek wel lenen, laat maar weten 🙂

 • Door Inge

  Ik vind het best interessant eigenlijk en ergens ben ik ook wel van mening dat toeval niet bestaat. Het is zeker een mooie gedachte om aan vast te houden! Ik wil mij hier wel meer in verdiepen eigenlijk, bedankt voor het delen! 🙂

  • Door Sophie

   Inderdaad, het is een mooie gedachte en als het vervolgens ook nog eens werkt is het helemaal mooi 😉 Ik hoop dat je je erin wilt verdiepen en dat je er iets moois uit kunt halen!

 • Door Malou | Blonde Blossom

  Wauw wat is het bijzonder dat je op die manier toch in Miami belandde! Heel gaaf, ik had hier nog nooit van gehoord maar geloof dat ik me er wel goed in kan vinden. Malou x

  • Door Sophie

   Ja, het is zo bizar als ik eraan terug denk haha 🙂 Vooral omdat ik me er destijds nog niet echt mee bezig hield.

 • Door Hailey

  Wow, wat een gaaf artikel! Ik geloof hier zeker weten wel in, maar eigenlijk pas sinds kort. Een lange tijd ben ik redelijk pessimistisch geweest en vond ik dat dit bij mij hoorde. Op een gegeven moment ben ik gaan “omdenken” en sindsdien is het leven zo veel mooier en fijner!

  Mooi om te zien hoe dit jou heeft geholpen! Hopelijk zal het je nog veel goeds brengen!

  • Door Sophie

   Oh ik ook – ik was vrij pessimistisch en geloofde nergens in. Daarom vind ik het ook zo bijzonder hoe een boek of geloofsovertuiging je zo kan veranderen! 🙂

 • Door Olga

  Heel interessant onderwerp en leuk dat je er zo uitgebreid over schrijft! Ik was er eerst wat sceptisch over, maar merk wel degelijk dat het werkt – al is dit tot nu toe op kleinere gebieden. Na het lezen van je blog ga ik er wat actiever mee aan de slag! 🙂

  • Door Sophie

   Ik was er ook sceptisch over, maar ben zo blij dat ik het een kans heb gegeven! Ik hoop dat het jou ook veel moois kan brengen 🙂

 • Door Sylvia

  Toeval bestaat niet, daar ben ik van overtuigd. Mooi artikel Sophie! Het is echt zo, positieve affirmaties, visualiseren (dagdromen) over wat je wilt en er naar handelen, er voor open staan, brengt je waar je wilt zijn. Ik heb het ook meegemaakt en maak het nog steeds mee 🙂

 • Door Margy

  Wauw wat bijzonder. Ik ben er de afgelopen maanden heel erg mee bezig. En was net aan het surfen om wat over ervaringen te lezen. Ik ben al maanden aan het solliciteren maar krijg alleen maar afwijzingen. Mijn vriend zegt vaak dat hij het zo knap vind dat ik zo positief blijf ondanks dat ik steeds word afgewezen en elk dubbeltje moet omdraaien. Maar met de law of attraction sla ik me er doorheen en geloof ik er in dat de juiste baan onderweg is.

  • Door Sophie

   Ik heb ook vaker in die situatie gezeten en zag na een tijdje pas waarom ik werd afgewezen of waarom iets niet lukte – er wachtte altijd iets beters op me. Het duurde soms even maar blijf erin geloven, want ik weet zeker dat er een hele goede baan op je wacht! 🙂

 • Door Jud

  Ik heb jaren geleden de documentaire The secret gezien, maar het was zo Amerikaans (werd steeds met bankbiljetten gestrooid volgens mij) dat ik daar een beetje op afknapte. Misschien eens een van die andere boeken proberen.

  Ik geloof opzicht wel in ‘meer’ en zou hier wel voor open staan, maar ik geloof zelf niet dat overal een reden achter zit. Van wie is die reden dan, God? Toeval is een mooi fenomeen uit de natuur, waarin bepaalde dingen soms willekeurig samenkomen op een bepaald moment.

  • Door Sophie

   Ik snap helemaal wat je bedoelt met de documentaire. Ik ben daarom ook blij dat ik daarnaast nog een aantal andere boeken heb gelezen. Het blijft wel iets waar je voor moet openstaan, want ook de boeken zijn vaak \”spiritueel\” geschreven en sommige (zoals die van Joe Vitale) zijn erg op geld en status gericht, iets dat mij ook minder aanspreekt.

   Misschien is het gewoon niet jouw ding en kom je iets anders tegen dat wel voor jou werkt en waar je in gelooft 🙂

 • Door Inge

  Ik ben verzot op the secret ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *