Drie volle maan rituelen (ook voor als je niet zo spiritueel bent)

Drie volle maan rituelen (ook voor als je niet zo spiritueel bent)

In december deelde ik mijn nieuwe maan ritueel, wat verrassend genoeg het meest gelezen artikel van die maand werd. Vandaag deel ik 3 rituelen voor de volle maan, waarvan je er vandaag meteen 1 kunt uitvoeren omdat het sinds vanochtend volle maan is!

Hoe zit het ook alweer met de volle maan?

Het verschil tussen een nieuwe en volle maan is dat de nieuwe maan voor een nieuw begin staat en de volle maan voor loslaten. Een nieuwe maan is daarom een perfect moment om plannen te maken en intenties te zetten. Een volle maan staat voor transformaties en het loslaten van wat je niet meer in je leven wilt. Tijdens een volle maan kan je deze dingen van je afschrijven, je lichaam en geest reinigen en mensen en situaties loslaten.

Ik deel in dit artikel drie rituelen, omdat ik merk dat ik niet elke volle maan behoefte heb aan een uitgebreid ritueel. Soms gaat alles goed in je leven en wil je je niet focussen op dat wat minder goed gaat. Dan is een simpel ritueel al voldoende om toch een beetje gebruik te maken van de energie die aanwezig is. En of ik me nu bezig houd met de volle maan of niet: ik merk vanzelf wanneer het volle maan is. Ik kan de eerste nacht namelijk moeilijk slapen en heb vaak nachtmerries. Hier hebben veel mensen last van! Onze twee katten stoeien tijdens een volle maan vaker met elkaar en miauwen meer dan normaal. Dingen waar ik weinig invloed op heb maar die toch elke maand gebeuren…

Ritueel 1: Schrijf op wat je wilt loslaten

Ik begin met het meest uitgebreide ritueel, dat ik denk ik zo’n 2 of 3 keer in het jaar uitvoer. Ik doe dit alleen als ik merk dat het tijd is om dingen echt los te laten, zoals bepaalde gebeurtenissen in mijn leven. De energie die de volle maan geeft maakt het loslaten makkelijker en je zult je achteraf erg opgelucht voelen.

Stap 1: Bedenk wat je wilt loslaten. Bijvoorbeeld een frustratie of negatief patroon. Het helpt als dit iets is waar je op dit moment mee zit. Dan kan je de pijn voelen, om het daarna echt los te laten. Als je twijfelt over wat je wilt loslaten kan je hierover mediteren.

Stap 2: Pak een pen en papier en schrijf de dingen op die je wilt loslaten. Schrijf letterlijk op dat je het loslaat, bijvoorbeeld “Ik laat nu -vul frustratie in- los”. Herhaal dit met alles dat je wilt loslaten. Het is oké om hierbij eventuele negatieve gevoelens te voelen of om misschien zelfs te huilen (is mij al vaker overkomen).

Stap 3: Vergeef jezelf. Het is nu tijd om echt los te laten en om jezelf te vergeven voor negatieve gedachten, patronen, fouten die je gemaakt hebt, etc.

Stap 4: Je kunt eventueel onderaan je lijst toevoegen dat je klaar bent om al deze dingen los te laten en het Universum (of God, of hoe jij het ziet) hierbij om hulp vraagt.

Stap 5: Lees de lijst door en terwijl je leest focus je op het vergeven van jezelf en iedereen die iets te maken heeft met wat jij los wilt laten. Herhaal een paar keer tegen jezelf dat je alles en iedereen vergeeft, zodat je het echt los kunt laten.

Stap 6: Verbrand de lijst. Ik pak meestal een pan erbij en gebruik een aansteker om de pagina vanaf de onderkant te verbranden. Laat het papier in de pan vallen wanneer het vuur begint te branden. Als er stukjes papier over zijn waar woorden op staan, probeer ze dan opnieuw te verbranden. Focus op het loslaten en voel dat alles wat op het papier staat nu verdwijnt uit je leven. Gooi het as weg wanneer je klaar bent.

Ritueel 2: Ruim op

Het tweede ritueel is eigenlijk helemaal niet spiritueel. Het is daarom perfect geschikt voor iedereen die twijfels heeft bij de krachten van de maan 😉 Omdat de volle maan in het teken staat van loslaten, is dit de perfecte tijd om je huis op te ruimen. Ga vanavond bijvoorbeeld door je kledingkast heen en besluit om minimaal 10% van je kleding weg te geven of te verkopen. Laat alle kledingstukken los die je niet meer draagt. Het hangt nu maar in je kast, terwijl er vast iemand anders is die jouw kleding met plezier wilt dragen!

Het hoeft niet perse je kledingkast te zijn, je kunt van alles opruimen. Denk aan papier en administratie, je computer, je smartphone (zoals apps die je niet meer gebruikt of foto’s), boeken, speelgoed… Je kunt deze dag ook gebruiken om eindelijk al die flessen, papier en plastic wat je al een tijdje verzameld hebt te recyclen. Het zal tijdens de volle maan extra goed voelen om spullen weg te gooien of geven!

Ritueel 3: Neem een volle maan bad

Eigenlijk verschilt een volle maan bad niet zoveel van een normaal bad, alleen is je intentie anders. Zet voordat je in bad stapt de intentie om jezelf te vernieuwen. Voeg wat badzout toe aan het water zodat je lichaam extra goed gereinigd wordt. Gebruik achteraf een scrub(handschoen) om je lichaam goed schoon te maken. Terwijl je in bad ligt, denk je na over wat je wilt loslaten, zodat je de persoon kunt worden die je wil zijn. Visualiseer het loslaten terwijl je jezelf reinigt en wanneer het water aan het einde wegstroomt. Zie het alsof al je zorgen door het water meegenomen worden en je achteraf helemaal vernieuwd bent. Zeg tegen jezelf dat je klaar bent voor een nieuw begin. Extra tip: gebruik de nieuwe maan over 2 weken om deze intenties uit te werken!

Bovenstaande kan natuurlijk ook onder de douche als je geen bad hebt. Voel de zorgen van je afstromen terwijl het water langs je lichaam glijdt en gebruik je favoriete scrub of reiniger. Ik beloof je dat je je extra goed voelt nadat je het bad of de douche uitstapt!

Net zoals bij de nieuwe maan zijn er geen “goede” of “foute” manieren om gebruik te maken van de energie. Zolang je tijdens de volle maan focust op het loslaten en luistert naar je intuïtie, komt het goed. Zo kan je tijdens bovenstaande rituelen gebruik maken van edelstenen, kaarsen of essentiële oliën als dit je goed laat voelen. Doe gewoon wat goed voor jou voelt, daar gaat het uiteindelijk om!

bron afbeelding: max ravier via unsplash

Door

Hi, ik ben Sophie Carleen! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven. Ik schrijf artikelen over (digitaal) minimalisme, spiritualiteit, feminisme, duurzaamheid en carrière.

3 Reacties

  • Door Mariëlle

    Ik heb helaas geen bad, maar de andere twee methodes doe ik graag 😀

  • Door Lisa

    Interessant! Voel ik daarom in bepaalde periodes meer de behoefte om op te ruimen? Het eerste punt ga ik bij de volgende volle maan proberen.

  • Door Letje dekker

    Ik wil graag met vrouwen in de haarlemmeer buiten rituelen uitvoeren met vollemaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *